10 minutno vježbanje-kardio body fix

10 minutno vježbanje-kardio body fix

Kada ste pod stresom 10 minutno vježbanje može vam pomoći da podignete energiju, te da se refokusirate.

Uvijek govorim o skupu brzih vježbi, upravo zato što je nevjerojatno kako efektne kratke ali jake kardiovaskularne vježbe mogu biti.

Moja 3 glavna razloga zašto uvijek nađem 10 minuta vremena za vježbanje:

  1. Kada osjećam stres, 10 minutno vježbanje mi automatski podiže energiju i pomaže da se refokusiram.
  2. Baš kao i većina ljudi, uvijek žurim i pronaći 10minuta za vježbanje je dovoljno da se ne osjećam krivim zbog propuštanja dnevne rutine.
  3. 10 minutno vježbanje može donijeti iznenađujuće efektne rezultate, brzo.

Kada se osjećate zatrpano i pod stresom, obećajte sebi da čete uspjeti pronaći najmanje 10 min ako već ne možete pronaći više vremena za duži trening.
Odličan način da doista izvučete korist iz kratkih treninga je da se fokusirate na jedno područje tijela ili element fitnesa, recimo snagu, izdržljivost ili fleksibilnost.
Danas ću sa vama podijeliti svoju omiljenu 10 minutnu rutinu.
2minute zagrijavanje- zagrijavanje bi uvijek trebalo biti dinamično:nježno opustite tijelo i lagano(sporo) povećajte otkucaje srca.120 sekundi zagrijavanja ukomponirati u vježbanje trebalo bi biti dovoljno, no slobodno uzmite i više vremena u dane kada se osjećate zategnuto.

  • Kružite rukama dok marširate na mjestu(30sek).
  • Hodajte na mjestu, visoko dizati koljena i ljuljajte rukama(30sek).
  • Uradite 10 dizanja, tako da su vam stopala i ramena u ravnini, dižući se na prste(pokušajte zadržati taj položaj 1sek), te se spustite.
  • Trčite u mjestu (30sek).

Odlična stvar kod kardio vježbi je ta što ih ima puno efektivnih, zabavnih i jednostavnih koje možete izabrati a da su potpune vježbe za cijelo tijelo.
Nastojite ponavljati vježbe nekoliko puta.
Zabavite se i budite kreativni, jednom kada steknete rutinu možete ubaciti ekstra vježbe koje volite i jednostavno nastaviti sa 10 minutnim kardio vježbama nanovo.

Autor Susan Bowerman, MS, RD i CSSD. Susan je plaćeni savjetnik za Herbalife.
-Članak je preuzet sa stranice http://www.discovergoodnutrition.com/