6 zimskih pravila za njegu kože koja će vam pomoći da izgledate besprijekorno

6 zimskih pravila za njegu kože koja će vam pomoći da izgledate besprijekorno

Bez obzira na godišnje doba, lijepa koža je temelj vašeg samopouzdanja!

Ponekad je lijepu kožu teže postići zimi, ali moguće je izgledati i osjećati se besprijekorno. Sad kada je hladnije vrijeme pred nama nemojte biti zabrinuti zbog gubitka ljetnoga sjaja. Postoji dovoljno načina kako vašu kožu zadržati lijepom i sjajnom čitavu godinu.

Kako sa promjenom godišnjeg doba počinjemo osjećati hladnoću u zraku, mnogi od nas će vidjeti promjene na našoj koži. Njega kože zimi je nužna pogotovo za svakoga tko živi u hladnim i suhim krajevima. Zimi ima manje vlage u zraku, a unutarnje grijanje može isušiti kožu. Važno je riješiti problem suhoga zraka kao bi vaša koža izgledala ljepše.

Najbolji zimski savjeti za njegu kože!

Ostanite hidratizirani

Uz vruće ljetne temperature prirodno je automatski piti više tekućine. Nemojte smanjiti unos vode samo zato što je sve hladnije vani! Čašu ledene vode zamijenite vodom na sobnoj temperaturi ili popijte šalicu toploga čaja kako biste ostali hidratizirani.

Vodite brigu o usnama

Ispucale usne zimi nisu in to može biti bolno kada su izložene ekstremno niskim temperaturama. Tada izgled može biti loš, a nanošenje kozmetike može biti otežano. Pobrinite se da zaštitite svoje usne hidratantnim balzamom koji sadrži zaštitni faktor. Samo zato što je hladnije ne znači da sunce ne može oštetiti vaše usne, pa nemojte preskočiti zaštitu od sunca.

Nosite zaštitu od sunca

Samo zato što nije toplo vani, ne znači da nema UV zraka, nemojte štedjeti na zaštitnim faktorima samo zato što je zima. Ako vam je potrebno dodati vlagu koži, nosite hidratantnu kremu sa zaštitnim faktorom ili na običnu kremu stavite kremu za sunčanje.

Ne zaboravite ruke

Baš kao i vaše usne, koža na rukama je tanka i osjetljiva, puno lakše puca po hladnom vremenu. Ruke držite hidratiziranima sa kremom za ruke i češće ih mažite po tijekom hladnih dana. Da si olakšate, nosite putnu veličinu kreme za ruke gdje god idete, ili držite po jednu u uredu, autu, u torbi. Ne zaboravite rukavice – od njih će vam biti toplo, ujedno štite kožu na rukama od preniskih temperatura

Mudro odabirite kozmetiku

Jeste li primijetili kako se osnovna kozmetika i rumenilo ne nanose jednako po zimi? To je zato što je koža zimi suša, to može dovesti do ljuštenja i pojave suhih mrlja. Tada možete koristiti temeljni premaz kako biste lakše nanijeli kozmetiku. Možete nanijeti i tanki sloj hidratantne kreme koja će hidratizirati vašu kožu. Generalno gledajući, kreme i tekuća rumenila dati će vašoj koži više koristi od onih u prahu.

Razmislite o promjeni proizvoda ovisno o sezoni

Potrebe za njegu vaše kože mogu se značajno razlikovati ovisno o sezoni, pogotovo ako živite u krajevima velikih temperaturnih promjena. Samo vi znate što odgovara vašoj koži – ako vam se koža više suši zimi, razmislite o prelasku na hidratantne formule u svemu, os sredstva za čišćenje lica do kozmetike.

Napisala stručnjakinja za ljepotu, Jacquie Carter, Director of Outer Nutrition at Herbalife.
Preuzeto sa discovergoodnutrition.com