Atkinsova dijeta upozorenje

Atkinsova dijeta upozorenje

Visokoproteinska dijeta s niskim udjelom ugljikohidrata povezana je s većim rizikom od srčanih bolesti i moždanog udara prenosi mirror.

Žene koje redovito konzumiraju visokoproteinsku dijetu s niskim udjelom ugljikohidrata pod povećanim su rizikom od srčanih bolesti i moždanog udara, pokazuje studija.Istraživači kažu da su otkrili dodatnih četiri do pet slučaja kardiovaskularnih bolesti na 10,000 žena godišnje koje su na visokoproteinskoj prehrani sa niskim udjelom ugljikohidrata.Iako se broj čini malim on zapravo predstavlja povećanje od 28%, to je zabrinjavajuće jer uglavnom mlađe žene idu na dijete, kažu istraživači online časopisa BMJ.com.

Međunarodni tim istraživača je proveo istraživanje na nešto manje od 44.000 Švedskih žena u dobi između 30 i 49 godina od 1991-92 s prosječnim praćenjem od 15 godina. Rezultati su pokazali da se desilo 1270 kardiovaskularnih incidenata od 43.396 žena. Što su se žene strože držale visokoproteinskih dijeta s niskim udjelom ugljikohidrata broj kardiovaskularnih bolesti je rastao.

Švedski znanstvenici da kratkoročnu korist od gubitka težine treba izbalansirati sa mogućnošću povećanja srčanih i moždanih udara. „Visokoproteinske dijete s niskim udjelom ugljikohidrata koje se koriste redovno bez obzira na prirodu ugljikohidrata ili izvor proteina povezane su sa povećanim rizikom od kardiovaskularnih bolesti“ kažu istraživači. Autori kažu kako bolje obrazovanje i fizička aktivnost smanjuju rizik od kardiovaskularnih bolesti, a pušenje povećava rizik.

Victoria Taylor, viši dijetetičar u British Heart Foundation (BHF) kaže:„Ova studija ukazuje na potrebu uravnotežene prehrane, umjesto stavljenja jednih nutrijenata ispred drugih“.

„Nije potrebno birati između ugljikohidrata ili proteina – pomalo jednih i drugih je bolje za dugoročno zdravlje srca.“

„Jedite kombinaciju svih skupina hrane, ne izbacujte ništa potpuno, to će vam pomoći da ostanete zdravi izvana i iznutra.“

„Uravnoteženija prehrana je daleko bolja za vaše srce i struk nego stroga dijeta.“

Magiclife vam preporuča Herbalife Shake – proizvod koji sadrži 114 potpuno izbalansiranih nutrijenata.

 

Magic Life – Nezavisni Herbalife distributer