Čišćenje kože: 4 pravila

Čišćenje kože: 4 pravila

Čista koža je prvi korak u dnevnoj njezi kože. Ovdje su četiri pravila o čišćenju koja će vam pomoči da izgledate svježe svaki dan.

Čišćenje kože nije vezano uz spol

Da, gospodo, to znači da i vi morate čistiti kožu. Ne mogu vam reći koliko puta sam čula od vas dečki, "Ali Jacquie, ja ne nose šminku, a kad pogledam u ogledalo, moja koža izgleda savršeno čisto". Sorry dečki, samo zato što ne nosite šminku na znači da vaša koža nije prekrivena bakterijama i kožnim nečistoćama. Razmislite čemu smo sve izloženi na dnevnoj bazi – zagađenje, smog, dim cigareta… a to je tek početak. Samo zato što ne vidite prljavštinu i nečistoće na kraju dana, ne znači da ne postoje. To treba isprati!

Noćno čišćenje je neophodno za zdravu kožu

Priznajem da postoje noći kada sam jednostavno preumorna i na pomisao skidanja šminke, a čišćenje kože izgleda kao monumentalni zadatak. Ali dame čak i ako morate puzati do sudopera u polusnu da bi skinule šminku – učinite to! Ako odete spavati našminkane možete začepiti pore a to može dovesti do izbijanja prištića. Nečista koža može postati plodno tlo za bakterije, ostaviti će vašu kožu bez sjaja.

Ako ste očistili lice noć prije, ne znači da ga ne morate oprati i ujutro

Ujutro moramo otkloniti sve noćne proizvode koje smo primijenili uključujući noćnu kremu i kremu oko očiju. Naše tijelo, a to uključuje i kožu radi na način da se obnavlja noću dok mi spavamo. Tijekom tog vremena, koža može izlučivati ulja i druge nečistoće koje moraju biti uklonjeni u jutarnjim satima kako ne bi spriječile naše dnevne proizvode u njihovom pravilnom radu.

Pronađite losion za čišćenje vašeg tipa kože

Većina losiona osigurava iste koristi vašoj koži:otklanjaju nečistoće, ulja, bakterije i šminku. Losioni mogu biti formulirani tako da ciljano djeluju na različite tipove kože kao što su masna ili suha kože, mogu doći u raznim mirisima i teksturama.

Dobar losion će ciljati suhoću kože pružanjem lagane vlage te će ukloniti višak ulja.

Dobar losion nikada neće ugroziti vašu prirodnu barijeru vlage, niti će povećati proizvodnju ulja. Bez obzira koliko vam je primamljivo nemojte samo uzeti prvi losion sa police. Istražite malo, probajte više losiona kako biste našli najbolji za sebe.

Više o vitaminskom losionu za čišćenje lica

 

Napisala stručnjakinja za ljepotu, Jacquie Carter, Director of Outer Nutrition at Herbalife.
Preuzeto sa discovergoodnutrition.com