Dobra prehrana i praktičnost mogu ići ruku pod ruku

Dobra prehrana i praktičnost mogu ići ruku pod ruku

Fokusirajte se na dobru prehranu, dok koristite unaprijed pripremljenu hrane i vidjet ćete da je zdrava prehrana vrlo jednostavno.

Jedna od najvećih pritužbi koje ljudi imaju o zdravoj prehrani je percepcija da to zahtijeva više vremena u kuhinji za pripremu hranjivih obroka. No, postoji toliko praktičnih stvari koje čine pripremu zdravih obroka dostupnim u tren oka.

Za proteine, možete kupiti ribu ili perad koja je već pripremljena i spremna za brzu obradu ili zamrznute prije skuhane škampe koji se mogu brzo ukomponirati s nekom tjestenine i povrćem te učiniti jelo brzo i efikasno. I nemojte se ustručavati koristiti konzerve tune, lososa ili pileća prsa koji mogu biti dodani zelenoj salati, jelima od riže te juhama.

Također možete povećati hranjivu vrijednost kondenziranim juhama te ih umjesto vodom miješati sa nemasnim mlijekom ili sojinim mlijekom. Dok juha vrije, ubacite u nju neko smrznuto miješano povrće ili špinat kao dodatak prehrani, okusu i ukupnom vrijednošću. Smrznuto povrće vam omogućuje da koristite samo ono što vam je potrebno i da je spremno u nekoliko minuta.

Priprema salate također može biti brza zahvaljujući unaprijed opranoj salati, zelju, sve vrste unaprijed narezanog i sjeckanog  povrća i mlade mrkvice. Dodajte malo nemasnog flaširanog dresinga i unaprijed kuhana piletina ili škampi i imate brz i zdrav obrok.

Svježe, unaprijed oprano i izrezano povrće najčešće je dostupno u odjelima dućana uz svježe povrće. Jednostavno ih ubacite u paru,s unaprijed isjeckanim češnjak ili lukom te kad su izgledom nježno hrskavi, imate gurmansko jelo u samo nekoliko minuta.

Autor SusanBowerman, MS, RDi CSSD. Susan je plaćeni savjetnik za Herbalife.
Članak je preuzet sa stranice http://www.discovergoodnutrition.com