Dosegli ste plato i ne napredujete u gubitku težine?

Dosegli ste plato i ne napredujete u gubitku težine?

Herbalifeova stručnjakinja za prehranu Susan Bowerman savjetuje kako da se vaša težina nastavi smanjivati:

Vodite dnevnik namirnica kako biste pratili unos kalorija – ako ste na samom početku dijete više pazili na prehranu – vagali i mjerili sve što biste stavili u usta – možda više niste toliko pažljivi kao prije. Dnevnik će vas zadržati na pravom putu.


Dva obroka dnevno zamijenite proteinskim shakeom kako biste lakše ostali unutar zadanog broja kalorija. Kada sami spravljate shake, točno znate što je sve u njemu i koliko kalorija sadrže proteinski prašak, mlijeko i voće, pa više ne morate nagađati kada zbrajate kalorije.Za dva obroka dnevno uzmite shake, treći obrok neka bude od zdravih namirnica, a za međuobroke uzmite namirnice s proteinima i malim sadržajem masti, povrće i voće.


Rjeđe jedite vani – Bez obzira koliko mislite da ste oprezni kada jedete u restoranu, činjenica je da je obično teško točno procijeniti broj kalorija koje unosite.


Naime, često je teško točno znati kako se hrana spravlja. Možda je vaša tjelesna težina upravo onakva kakva treba biti. Ako možete, napravite analizu svoje tjelesne građe. Mišićno tkivo je ‘gušče’ i zauzima manje mjesta od masnog tkiva, pa ako imate više mišića od prosječne osobe, možda vam je težina veća nego što mislite da bi trebala biti. Ukoliko je postotak vašeg masnog tkiva u granicama normale, možda i ne morate izgubiti na težini ili trebate izgubiti samo malo.