Formula 1 Shake za nadomjestak obroka

Formula 1 Shake za nadomjestak obroka

Mnogo više od proteinskog shakea

Glavni izvor energije iz ugljikohidrata u proizvodu Formula 1 je fruktoza. Fruktoza je najslađi od svih prirodnih ugljikohidrata. Radi se o jednostavnom šećeru kojeg ima u mnogim biljkama, medu i korjenastom povrću i koji je jedan od najosnovnijih elemenata ugljikohidrata. Kao i drugi jednostavni šećeri, prirodna fruktoza tijelo opskrbljuje energijom.

Jedna porcija Formule 1 sadrži sličnu količinu fruktoze kao i mala jabuka

A to je i polovica količine fruktoze koja bi se dobila iz velike kruške. Praktično iskustveno pravilo za većinu zdravih ljudi je da 10% ukupnog kalorijskog unosa treba dolaziti iz dodanih šećera, što znači oko 50 g dnevno u prosječnom kalorijskom unosu odrasle osobe od 2000 kalorija.

Fruktoza u našim shakeovima Formula 1, kao i prirodni šećer (laktoza) iz kravljeg mlijeka, dio su ukupne količine ugljikohidrata koje sadrže i koji organizam opskrbljuje energijom. Ti su ugljikohidrati pozorno uravnoteženi s visokokvalitetnim proteinima iz mlijeka i soje, a dodani su i vlakna te do 22 esencijalna vitamina i minerala. I tako dobivate ukusan, savršeno uravnotežen i zdrav nadomjestak obroka!

Kolike su količine pojedinih šećera u proizvodu Formula 1 Vanilija?

  • Ukupno šećera po porciji=20,9g
  • od toga fruktoza=8,4 g
  • od toga laktoza=12,5 g

Stavimo li to u kontekst, dodani šećeri ne bi smjeli predstavljati više od 10% vašeg dnevnog kalorijskog unosa. To je oko 70 g kod prosječnog muškarca i 50 g kod prosječne žene. Dakle, jedna porcija praška F1 od 26 g sadrži samo 12% dnevne količine šećera kod muškaraca i 16% dnevne količine šećera kod tipične žene. Kada se shake spravi s mlijekom, kako je preporučeno, ukupna količina šećera navedena na etiketi povećava se na 20,9 g po porciji. Naime, šećer koji se prirodno pojavljuje u mlijeku (laktoza) prema propisima je uključen u ukupnu količinu šećera navedenu na etiketi.

Više o:Formula 1 Shakeu

Ove vrijednosti su približne i razlikuju se kod proizvoda različitih okusa. Provjeriti na etiketi proizvoda