Kako isplanirati brze i zdrave obroke

Kako isplanirati brze i zdrave obroke

Lakše se držati zdrave prehrane kada koristite ove savjete za brzo i hranjivo planiranje obroka.

Čini mi se da postoje dvije krajnosti po pitanju planiranja obroka. Postoje ljudi koji nikada ne planiraju – oni koji vole „čekati i vidjeti“ što im se jede. Oni su također ti koji nemaju puno discipline kada se treba držati plana prehrane. S druge strane postoje oni čije je planiranje obroka previše rutinsko.

Kada sam bila u srednjoj školi, mama od najbolje prijateljice je zaglavila na istom meniju tjedan za tjedan. Ponedjeljak je bila piletina, utorak špageti ... jedini dan kada bi prihvatila poziv na večeru bila bi nedjelja ili „večer iznenađenja“. Negdje između ovih ekstrema leži zdravi pristup planiranju obroka koji ne treba biti stresan i ne oduzima previše vremena. Dakle ako vaša ideja planiranja obroka znači biranje između kobasica ili feferona na pizzi, obratite pažnju ovdje su naputci koji mogu pomoći.

Držite zalihu brzih i zdravih recepata kojima se možete obratiti. Jednostavne i hranjive recepte možete pronaći u kuharicama, časopisima i na webu, kada sakupite nekoliko desetaka koji vam se sviđaju, možete ih rotirati tijekom nekoliko tjedana, a vaše večere neće postati previše rutinske.

Uvijek držite zdrave dodatke pri ruci. Držite voće, povrće i morske plodove u frižideru i zamrzivaču. Zadržite svoje spremište opskrbljeno cjelovitim žitaricama, grahom, konzerviranom tunom i rajčicom, piletinom, začinskim i ljekovitim biljem. Sa tim dodacima možete spremiti juhu tjesteninu ili nakon drugo jelo u trenu.

Pripremite jednom kuhajte dva puta (ili više). Ako po receptu ide pola sjeckanog luka ili pola paprike nemojte stati tamo nastavite sjeckati, ostatak spremite za drugi dan. Napravite više smeđe riže, quinoe ili grahorica stavite ih u frižider i imate ih za drugi obrok.

U jednom jelu kombinirajte proteine, povrće i škrob – oni su zdravi, uravnoteženi... imati ćete puno manje lonaca i tava za pranje.

 

Magic Life – Nezavisni Herbalife distributer

Ako ste dovoljno organizirani da isplanirate obroke za nekoliko dana, to čini život lakšim. Nakon što ste odabrali svoje recepte, možete napraviti svoj šoping za tjedan dana. Kada imate složene menije te sastojke pod rukom, bitka planiranja obroka je gotovo dobivena.

Autor SusanBowerman, MS, RDi CSSD. Susanje plaćeni savjetnik za Herbalife.
Članak je preuzetsa stranice http://www.discovergoodnutrition.com/