Pozdravite se sa trudničkom kilažom: kako obnoviti figuru nakon porođaja

Pozdravite se sa trudničkom kilažom: kako obnoviti figuru nakon porođaja

Bilo da ste po prvi put mama ili ne, kladim se da čete u članku naći nešto što će vam pomoći da postanete fit, izgradite samopouzdanje ili naučite nešto o malo o empatiji.

Nije važno kako ste se niti je važno zašto ste se udebljali, znajte da će trebati dugo - ako ne i duže da izgubite tu kilažu ponovno. Trudnoća je specifično vrijeme i nove majke se moraju koncentrirati na svoju bebu, no ako nakon tri godine još uvijek krivite trudnoću zbog svog viška kilograma možda bi ste morali posložiti svoje prioritete!

Očevi također ponekad dobiju post porođajnu kilažu- jede li netko pored vas i pridružiti mu se bit će teško odoljeti. Ovaj tjedan podijelit ću sa vama 5 savjeta kako ponovo steći željenu figuru. Fokusiram se na to kako povratiti pred-porođajno tijelo jer to je poruka sa kojom se ja poistovjećujem.

Tijekom moje posljednje trudnoće u kojoj sam nosila trojčeke i zadnjih 4mjeseca sam provela na kućnom odmoru što je značilo da je moj nivo aktivnosti skroz nestao. Tokom tih 40 tjedana udebljala sam se 35 kilograma i bila sam skoro široka koliko i visoka!

Napokon sam donijela novu dječicu na svijet i njihovo upoznavanje sa bratom i ostatkom porodice je bilo magično. Mislim da fokus novih roditelja treba biti isključivo na njihovom malom čovjeku jer se tako brzo mijenjaju.

Budući da je gomilanje kilaže trajalo 40tjedana trebali bi sebi dati isto toliko vremena da izgubite tu kilažu. Ne bi se trebali uspoređivati sa slavnim osobama kojima treba tek nekoliko tjedana da obnove svoje tijelo nakon poroda. Osjetljiv pristup- dajući sebi dovoljno vremena da naučite balans između mijenjanja pelena, hranjenja ili manjka sna mnogo je bolje nego da gledate sebe uspoređujući se sa drugima.

Stay safe. Nove majke moraju biti oprezne kada prvi put krenu vježbat. Provjerite sa svojim doktorom prije nego li se posvetite vježbanju:bez iznimke vaši su zglobovi oslabili i tijelo bi se moglo upaliti.

Čim sam dobila dopuštenje da počnem sa vježbanjem ponovno, pokušala sam uskočiti u vježbe naglo i to je bilo jako teško. Naučila sam da moram biti dobra prema sebi i strpljivija. Rađe nego da ponovite moje pogreške srljanja u trening- pokušajte ove savjete za skidanje kilograma i obnavljanje svoje figure.

Posttrudnički savjet 1:stvorite si vrijeme

Vjerujte mi, znam da kao novi roditelj nemate vremena no trebali bi ste uhvatiti moment kada god stignete. Pokušajte pronaći vremena svaki dan- ciljajte da bi 10ak minuta bilo dobro za početak. Pitajte člana obitelji ili roditelje da se nekako obvežu i omoguće vama pauzu ili jednostavno ubacite u svoj raspored tijekom djetetova spavanja. U slučaju da ste se već vratili na posao pokušajte nekako uklopiti šetnju za vrijeme pauze. To je teško no vježbanje će vam u konačnici dati više energije.

Posttrudnički savjet 2:nema više izgovora

Pokušajte da šetnja, istezanje ili nešto što uključuje kretanje bude najmanje što možete učiniti svakoga dana. Vježbanje prirodno potiče rast vaše energije stoga se nemojte skrivati iza izgovaranja. Znajući da činite nešto pozitivno za sebe, kada također postajete svjesni da se više ne radi samo o vašem životu, vježbanje bi vam moglo pomoći da se bolje prilagodite novoj osobi u vašem životu.

Posttrudnički savjet 3:budite kreativniji

Rekla sam to i prije:svako vježbanje je bolje od ne vježbanja. Morate biti dosjetljivi, preskačite uže, hodajte na mjestu dok perete dječje bočice ili radite trbušnjake u krevetu. Ovo sve bi moglo zvučati ludo ali je izvediv način ulaska u aktivnost. Meni je upalilo:moja deseto minutna jutarnja i večernja rutina u krevetu bila je dovoljna da me vrati u fitnes.

Posttrudnički savjet 4:fokusirajte se na jezgru tijela

Radite na svom držanju cijeli dan jer trudnoća sama po sebi utječe na vaše držanje i ravnotežu. Dizanje djeteta, naginjanje nad kolijevku i guranje teških kolica i više od toga...znači da leđni mišići i mišići tijela općenito trebaju istezanje tijekom dana. Uvlačeći i izbacujući vaš trbuh nekoliko puta dnevno-kad god da se sjetite- vi lete razvijati svoje trbušne mišiće. Samo naprijed; uvucite svoj trbuh sada!

Posttrudnički savjet 5:jedite dobro

Ciljajte na kvalitetne nutrijente cijeloga dana. Najbolji savjet sam sačuvala za kraj jer nakon trudnoće nije vrijeme za hirovite dijete kojima čete svojem tijelu oduzeti esencijalne nutrijente. Izgladnjivanje nikada nije dobra solucija za skidanje kilograma. Pametna prehrana kontroliranim kalorijama omogućiti će vašem tijelu esencijalne ugljikohidrate, masti, proteine, vitamine i minerale te je definitivno bolji dugoročno održiv izbor.

Učeći kako izbalansirati unos i izlaz kalorija pomoći čete sebi izgubiti kilograme u razumnom razdoblju. Naravno, ako dojite morate se najprije savjetovati sa vašim doktorom kako bi osigurali dovoljan unos kalorija za proizvodnju nutrijentima bogatog mlijeka.

***

To je sve- nadam se da čete ih smatrati održivim nakon što ih pročitate. Toliko sam strastvena u pomaganju ljudima pri pokušaju skidanja kilograma nakon trudnoće jer sam se i ja nosila sa nesigurnošću koja dolazi sa promjenom tijela. Priznala sam si prije nego li sam zaplakala, prepustila sam se svoj onoj ugodnoj hrani kako bi se osjećala bolje, i činila sam sve one krive stvari prije nego li sam odlučila postat pametnija i odlučna početi prakticirat ono što predajem. Provela sam dobrih četiri godine da se vratim na staru razinu i u nekim razdobljima je bilo teško no vjerovala sam da je vrijedno truda.

Započnite svoju pustolovinu već danas, pametno joj pristupite i obvežite se, mogli bi ste se baš i iznenadit.

Autor Samantha Clayton. Samantha je plaćeni savjetnik za Herbalife.
Članak je preuzet sa stranice http://www.discovergoodnutrition.com