Predstavljamo odjel za regulatornu usklađenost proizvoda

Predstavljamo odjel za regulatornu usklađenost proizvoda

Časopis today je razgovarao sa Sally-Ann Hughes o poslu koji tim obavlja za neovisne Herbalife Distributere

Tim za regulatornu usklađenost proizvoda (Product Regulatory Compllance -PRC) za regiju EMEA smješten je u Uxbridgeu i broji 16 članova. Uz to imamo i 6 kolega koji rade u Moskvi i zaduženi su za usklađenost s propisima Rusije i zemalja ZND (Zajednice Neovosnih Država). Odjel za regulatornu usklađenost proizvoda često se naziva i „Licenciranje“ jer je jedna od ključnih funkcija našeg tima osigurati da ishodimo sve dozvole za prodaju proizvoda na tržištima zemalja u kojima poslujemo.

PRC tim je zadužen osigurati da naši proizvodi za prehranu izvana i iznutra udovoljavaju zakonskim propisima pojedinih zemalja. To znači da se moramo pobrinuti da svi sastojci i recepti koje koristimo u našim proizvodima budu zakonski dozvoljeni, da označavanje naših proizvoda ispunjava sve uvjete propisane mjerodavnim zakonima i smjernicama i da tamo gdje je to propisano naši proizvodi budu registrirani ili prijavljeni kod nadležnih institucija prije nego se stave u prodaju u pojedinoj zemlji.

U pogledu označavanja naših proizvoda, brinemo se sa sve tehničke i zakonom propisane informacije (poput sastojaka, podataka o hranjivim vrijednostima i opisa proizvoda) budu točne. Osim toga, u suradnji s odjelom za marketing i znanost brinemo se da sve izjave o proizvodima budu istinite, da ih se može potvrditi primjerenim znanstvenim činjenicama i da su zakonom dozvoljene u pojedinim zemljama.

Uz to često dajemo informacije potrebne da se odgovori na pitanja Distributera.primjerice, neki Distributer može zatražiti detaljne informacije o nekom proizvodu jer on ili njegov kupac boluju od neke bolesti poput dijabetesa ili alergija na hranu. Imamo pristup tehničkim informacijama o formulaciji proizvoda i sastojcima, te često pomažemo u davanju traženih informacija, kako bi Distributrei mogli donositi informativne odluke o korištenju naših proizvoda i tako pomoći svojim kupcima.

Iako tim za regulatornu usklađenost proizvoda uglavnom radi izvan oka javnosti, ipak je njihova uloga u ovom poslu ključna i može se mirno reći da bez našeg tima ne bismo mogli prodavati proizvode.

Herbalife osvojio nagradu za inovaciju proizvoda

Čestitamo Garyju Swansonu Podpredsjedniku za kvalitetu proizvoda, koji je dobitnik nagrade za izvrsnost za 2011. U sektoru robe široke potrošnje „Consumer Goods Award“. Nagrada se dodjeljuje u šest kategorija kao priznanje klijentima Oracle-a za poslovna dostignuća koja potiču operativnu izvrsnost i omogućavaju rast korištenjem tehnologije, inovativnih strategija i najboljih praksa. Herbalife je dobio nagradu za inovaciju proizvoda.

 

Magic Life – Nezavisni Herbalife distributer