Samopouzdanje vlastitim tijelom

Samopouzdanje vlastitim tijelom

Pozitivna slika o sebi jednako samopouzdanje

Razgovarajmo o tome kako izgraditi samopouzdanje vašim tijelom! Uzbuđena sam što mogu podijeliti svoje osobno iskustvo - samopoštovanje i sliku tijela, kako oni idu zajedno te što sve trebamo učiniti kako bi ostali sigurni u sebe.

Većina ljudi se u pojedinim trenucima života bori sa niskom razinom samopoštovanja i samopouzdanja u vlastito tijelo. Možda bi htjeli imati sjajniju kožu, ravan trbuh, nešto manji nos… Ovi osjećaji se odnose na muškarce i žene.

Postoje jutra kada stanem ispred ogledala i gledam se. Provjeravam svoje ruke, trbuh, čak i guzicu, željela bi izgledati kao kada sam imala 22 godine. Raspoloženje mi se počinje spuštati i mogu točno osjećati kako mi samopouzdanje opada.

Nakon pregleda čitavoga tijela, nastavljam se mučiti provjerom lica jednim od ogledala sa povećalom. Tada pomislim „oh super, tu se počela razvijati nova bora. Ma divno, zalutala kosa raste baš tu gdje ne bi trebala“. Da nemam strah od sedam godina nesreće razbila bi ogledalo.

U svojim mislima još sam uvijek u ranim 20-im godinama. Ali moj um i tijelo definitivno nisu na istoj stranici! Često je naše tijelo direktno povezano sa našim samopoštovanjem. Nema razloga da ne možemo imati više povjerenja u naše tijelo bez obzira kako izgledamo. Važno je prihvatiti tko smo danas i pustiti prošlost. Pustiti standardnu percepciju ljepote i pronaći povjerenje iznutra. Najbolje je to, ako postoji nešto čime smo nezadovoljni – možemo to promijeniti.

Stvari koje nas najviše smetaju su stvari koje nitko drugi ne primjećuje

Međutim, kada malo poradimo na sebi i vidimo neku promjenu, naše povjerenje se počinje dizati. Male stvari mogu napraviti veliku razliku. Za mene je to čišćenje ormara, prije sam uvijek čuvala odjeću. Svaki put kada bi otvorila ormar vidjela bi neke traperice iz 85-e i moj um bi krenuo… „sjeti se kada si bila mršava i mlada, stala si u te traperice!“ To je misao koja bi ubila moje samopouzdanje počela bi se osjećati loše. Rješenje? Riješite se starih traperica. Ovo izgleda vrlo jednostavno, ali bitno je ne vezati se uz prošlost. Nitko ne treba dnevni podsjetnik na nešto zbog čega bi se mogao osjećati loše bez ikakvog razloga. Svako ima različite probleme, a kao što smo vidjeli imamo i moć to promijeniti.

Evo nekoliko jednostavnih pravila koje možemo slijediti te podići samopouzdanje tijelom i samopoštovanje.

Vlastita slika i samopouzdanje idu zajedno

Pravilo 1:Budite realni!

Normalno je da ne izgledate kao kada ste imali 22. Prisjetite se prošlosti, da li ste nosili stvari koje pripadaju prošlosti? Cipele s platformom, trapezice? Možda sako sa jastučićima, vrećastu odjeću?

Dosta podsjećanja na prošlost. Priznajmo jednom zauvijek mi stvarno izgledamo bolje nego tada! Ako niste sigurni pokažite staru sliku sebe nekome barem desetljeće mlađem od tebe. Pokazala sam djeci sliku sebe u nekada trendi odjeći, oni su prasnuli u smijeh. Idemo razmotriti budućnost, a ne prošlost!

Pravilo 2:Usredotočite se na pozitivno!

Znate onaj osjećaj kada vam netko pohvali cipele ili kaže da vam je frizura odlična? Ili kada vas netko pita „jeste li vježbali“? Razmislite kako se osjećate u tim trenucima. Svi mi imamo pozitivne atribute, ali ponekad samo jedan samo-percipirajući negativan atribut nadvlada mnoge pozitivne.

Idemo promijeniti naš fokus:pogledajte u ogledalo i što vidite? Usredotočite se na pozitivne stvari. Imate li lijepu sjajnu kosu, lijepe oči, prekrasne bijele zube, zategnute trbušnjake, lijepu kožu? Pohvalite ono što volite na sebi i to svaki dan!

Pravilo 3:Promjena je dobra!

Ako želite nešto promijeniti na sebi učinite to što prije. Ako je to vaša frizura isprobajte novu. Ako gubite kosu i to vas čini nesigurnim, riješite je se. Znam da je to teško ali Taye Diggs, Jason Statham i Vin Diesel su ćelavi, a oni zrače samopouzdanjem. Gospodo vjerujte mi, ćelavost može biti seksi.

Zabrinuti ste zbog težine? Danas je dan za promijene. Pročitajte pokoji članak od Samanthe ili Susan kako biste što prije počeli. Što prije krenete sa promjenama prije čete se osjećati bolje.

Sjetite se, ljepota se nalazi u oku promatrača na stranicama modnih magazina. Zabacite ramena, stanite uspravno, podignite bradu i nabacite osmijeh. Volite sebe, svoju ovitelj, svoje prijatelje. Pohvalite sebe i druge svaki dan i budite sigurni u sebe. Samopouzdanje odiše pozitivnošću. Danas je dan za promijene nabolje.

Napisala stručnjakinja za ljepotu, Jacquie Carter, Director of Outer Nutrition at Herbalife.
Preuzeto sa discovergoodnutrition.com