Upoznajemo Cristiana Ronalda

Upoznajemo Cristiana Ronalda

Nogometna zvijezda koju sponzorira Herbalife, Cristiano Ronaldo, otkriva nam iz prve ruke svoju vrhunsku radnu etiku i prehrambene navike.

P:Kada si prvi put shvatio da si nadaren za nogomet?

O:U početku mi se činilo da sam drugačiji od druge djece i da mi ova igra prilično dobro ide. No, nisam slutio da ću jednoga dana biti profesionalac i igrati za Manchester United ili Real Madrid. Igrao sam jednostavno iz užitka.

P:Danas si profesionalac i vrlo naporno radiš. Odakle dolazi tvoja radna etika?

O:Iz moje obitelji, naročito od mog brata, koji je bio nogometaš. Nije bio profesionalni igrač, ali mi je uvijek davao korisne savjete, kako bi mi pomogao da postanem bolji. Ta etika dolazi i od mojih suigrača, kao i iz moje unutarnje želje i predanosti da uvijek od sebe dajem 100 posto. Mislim da se s takvim stavom rodiš. U svakom slučaju, ta etika proizlazi iz mene. Ako si nadaren, ako imaš sve potencijale da budeš fantastičan igrač, na tome moraš raditi. I upravo to sam činio i činim i dalje, jer mislim da je to vrlo važno za moju karijeru.

P:Jesi li uopće razmišljao o prehrani u vrijeme odrastanja?

O:Ne. Dok sam bio mlad, nisam previše razmišljao o prehrani, zdravim navikama, pa čak niti dobroj hidrataciji. Mislio sam samo na igru i uživanje u ovom sportu. Mislim da mi je bilo oko 17 godina kad sam počeo uviđati koliko je prehrana važna za moj uspjeh u nogometu.

P:Kako osiguravaš da ti tijelo bude propisno nahranjeno i spremno da daš sve od sebe?

O:Uvijek jedem visokokvalitetno meso, ribu i ugljikohidrate. Isto tako uvijek pojedem izdašan doručak. No mislim da je vrlo važno usredotočiti se na oporavak i na osiguravanje goriva za organizam neposredno nakon treninga i utakmica. Kada ne jedem dobro, ne unosim tekućinu i ne spavam dovoljno i kada ne uzimam potrebne dodatke prehrani, uvijek osjetim razliku.

P:Spomenuo si oporavak, a to je ključna stvar kada je riječ o tebi i Herbalifeu. Shakeove Herbalife24™ Rebuild Strength uzimaš nakon utakmica i treninga. Kakve rezultate ili učinke primjećuješ na sebi  sljedećeg dana?

O:Kada pijem shakeove, brže se oporavljam i osjećam se bolje.* Kada ih ne uzimam, osjećam se umorno. Ako ne uzimam dodatne prehrani s nutrijentima i ne nadoknadimo ono što sam izgubio tijekom treninga, osjećam da mi organizam ne funkcionira onako učinkovito kako želim.

P:Postoji mnogo kompanija koje proizvode dodatke prehrani – zašto si odabrao Herbalife?

O:Za Herbalife znam već neko vrijeme i moje partnerstvo s Herbalifeom nije slučajno. Ta je kompanija 100 posto posvećena prehrani. Profesionalni su i pošteni, te mi daju stručne savjete kada je riječ o mojim osobnim prehrambenim potrebama i ciljevima. Smatram da je Herbalife jedna od najvažnijih kompanija za prehranu na svijetu. Vjerujem u Herbalife i suradnja s tom kompanijom za mene je nevjerojatna je čast.

P:Što u konačnici želiš postići u svojem partnerstvu s Herbalifeom?

O:Želim podijeliti svoja iskustva o korištenju proizvoda Herbalife® s drugim ljudima, naročito mladim ljudima koji tek se počinju baviti sportom. Najvažnije od svega mi je da želim biti iskren. Vjerujem da Herbalife nudi izuzetne proizvode i da će sportaši koji ih koriste biti u prednosti.

 

* Ove izjave nije ocijenila Uprava za hranu i lijekove. Ovaj proizvod nije namijenjen za dijagnosticiranje, tretiranje, liječenje niti sprječavanje ni jedne bolesti.