Zdravi novi vi!

Zdravi novi vi!

Herbalifeova stručnjakinja Susan Bowerman daje par korisnih savjeta za uravnotežen način mršavljenja.

Zdravi novi vi!

Prije ljeta mnogi ljudi kreču sa dijetama i vježbanjem, no mnogi pri tome problemu pristupaju previše agresivno - s dijetam koje su previše restruktivne ili programima vježbanja koje neće dugoročno moći provoditi - te ubrzo odustaju.

Možda je bolje uzeti neko vrijeme za razmišljanje - vrijeme kada realno sagledavata svoj način prehrane i svoje navike vježbanja, da biste se onda sami sebi čvrsto unijeti realistične promjene koje ćete stvarno moći i provesti. Postavite li si razumne ciljeve koje objektivno možete ispuniti, doći će do trajnih promjena u vašem načinu života, a to opet vodi prema uspješnoj kontroli težine na dulji rok.

  1. Ako nemate naviku doručkovanja, obećajte si da ćete dan počinjati sa uravnoteženim obrokom bogatim proteinom koji će vas zasititi do ručka. Probajte pojesti malo sviježeg kravljeg sira ili jogurt sa voćem, ili ukusan proteinski shake Formulu 1 od herbalifea koji se brzo i lako sprema  i biti će idealan za prvi jutarnji obrok.

  2. Ako svakodnevno imate običaj jesti usput, počnite tako da si nekoliko dana sami pripremite ručak i ponesite ga sa sobom ili skuhajte ručak kod kuće jednom do dva puta tjedno. Istraživanja pokazuju da podaci o kalorijskoj vrijednosti na pakiranjima hrane i u restoranima možda nisu potpuno pouzdani, pa ćete na ovaj način imati bolju kontrolu nad unosom kalorija i veličini porcije - a uz to ćete uštedjeti novac.

  3. Uvijek je teško naći vrijeme za vježbanje i tjelesnu aktivnost, no kada govorimo o kontroli težine, tjelesna aktivnost je od presudne važnosti. Raznislite što vam najviše odgovara - je li vam draže da sami odete u šetnju ili vam je draže vježbanje u grupi? Je li veća vjerojatnost da ćete vježbati ujutro ili kasnije u danu?

  4. Postavite si mjerljivi cilj za koji znate da ga možete ispuniti - nemojte samo odlučiti "više ću se kretati", već precizirajte:"tri puta tjedno otići će na brzu 30-minutnu šetnju". Ili odredite koliko hoćete hodati svakog dana i pritom mjerite koliko ste prošli. Zaista je motivirajuće ako u svakom trenutku znate koliko još morate proći da ispunite svoj zadani cilj za pojedini dan.

  5. Usvojite navike redovitog uzimanja obroka i držite sa nekoliko jednostavnih pravila zdrave prehrane- u svakom obroku i međuobroku pojedite nešto s proteinima, kako biste pobijedili glad, jedite mnogo povrća i čitavih plodova voća uz obroke i međuobroke, zadržite dobru hidrataciju s beskalopičnom vodom i čajem i ograničite unos masnoća i slatkiša

Ukoliko imate dodatnih pitanja slobodno nam se javite

Magic Life – Nezavisni Herbalife distributer