O nama

Herbalife povijest

Herbalife Ltd. (oznaka na njujorškoj burzi:HLF) je globalna kompanija za nutricionističke proizvode i direktnu prodaju. Naši proizvodni asortiman obuhvaća proteinske napitke, proteinske međuobroke, dodatke prehrani, energetske pripravke i dodatke sportskoj prehrani, te proizvode za osobnu njegu. Globalna misija kompanije je 'mijenjanje života ljudi' prodajom naših proizvoda putem mreže od 2,1 milijuna nezavisnih Distributera koji posluju u 81 zemalji širom svijeta. Onima koji žele postati Distributeri kompanija nudi i unosnu poslovnu priliku.

Herbalife je godine 1980. osnovao poduzetnik Mark Hughes u Kaliforniji. Hughes je umro godine 2000. U srpnju 2002. kompaniju je kupila skupina investitora na čelu s Whitney & Co LLC i Golden Gate Capital, Inc. U travnju 2003. u kompaniju je došao Michael O. Johnson na mjesto generalnog direktora. Johnson je proveo 17 godina u Walt Disney Corporation, a prije odlaska je bio na funkciji predsjednika Disney International, tako da je u Herbalife došao kao dokazani uspješni lider i menadžer koji je postigao značajne uspjehe u razvoju posla, globalnom poslovanju, vodstvu u prodaji, marketingu i inovaciji proizvoda.

U prosincu 2004. kompanija je provela javnu ponudu dionica i njene su dionice sada uključene u promet njujorške burze pod oznakom "HLF." Kompanija je 2008. postigla rekordnu prodaju od 3,5 milijarde dolara.

Herbalife:korporacijska odgovornost

Zakladu Herbalife Family Foundation je 1994. osnovao Mark Hughes, već osnivač Herbalifea, a zaklada je posvećena poboljšanju kvalitete života djece kroz vlastite programe i podršku neprofitnim organizacijama u zajednici koje brinu o prehrani siromašne djece.

Godine 2005. Zaklada Herbalife Family Foundation je s ponosom uvela program Casa Herbalife čija je svrha pomoći u osiguravanju zdravih i hranjivih obroka kroz partnerstva s postojećim humanitarnim organizacijama koje skrbe o djeci. Ovaj program za ugroženu djecu dobio je ime prema sirotištu Casa Herbalife, koje je Zaklada Herbalife Family Foundation izgradila u Brazilu 1998. i kojem i dalje pomaže. Sada imamo više od 30 programa Casa Herbalife širom svijeta.

Uz otvaranje i razvijanje programa Casa Herbalife u čitavom svijetu Herbalife Family Foundation često reagira u slučaju prirodnih katastrofa i pomaže namjenskim sredstvima, kao što je bio slučaj kod pomoći žrtvama tsunamija, potresa i uragana.

Dobrobit zaposlenika

Herbalife je kompanija koja svoje riječi provodi u djela. U veljači 2008. časopis Men's Fitness proglasio je Herbalife jednom od <15 najzdravijih kompanija> . Zaposlenici se potiču pri sudjelovanju u programu kompanije nazvanom Wellness for Life, kako bi poboljšali svoje općenito dobrostanje kroz mjesečne informativne sastanke, fitness, zdravu prehranu i sudjelovanje u sportskim manifestacijama koje kompanija sponzorira, poput trijatlona.

Mjesto lidera u branši

Herbalife je uključen i igra aktivnu ulogu u velikom broju trgovinskih organizacija u svojoj branši, među kojima su i Svjetska federacija udruga direktne prodaje (The World Federation of Direct Selling Associations), Federacija europskih udruga direktne prodaje (Federation of European Direct Selling Associations) i više od 40 nacionalnih udruga za direktnu prodaju. Herbalife je član-osnivač međunarodnog Saveza udruga za dodatke prehrani/hranu (International Alliance of Dietary Supplement/Food Associations - IADSA), te član-osnivač i član uprave europske organizacije za odgovornu prehranu (European Responsible Nutrition Alliance - ERNA) i Koalicije za očuvanje Zakona o zdravlju i edukaciji o dodacima prehrani (Coalition to Preserve DSHEA). Herbalife isto tako ima svoje predstavnike u Upravama Vijeća za odgovornu prehranu (Council for Responsible Nutrition - CRN) u Sjedinjenim Državama i u Ujedinjenom Kraljevstvu, kao i u organizaciji Natural Products Association and the Dietary Supplement Education Alliance. Herbalife je također član Vijeća za proizvode za osobnu njegu (Personal Care Products Council) u Sjedinjenim Državama.

Sjedište i središnjica kompanije nalaze se u Los Angelesu, Kalifornija, SAD. www.herbalife.com

Herbalife - znanost

Cilj Herbalifea je pružiti svojim kupcima proizvode vrhunske kvalitete. U tu svrhu kompanija u svojem istraživanju i razvoju kombinira iskustvo vlastitih stručnjaka za razvoj proizvoda s iskustvom tima vrsnih znanstvenka i liječnika. Istraživanjem i razvojem proizvoda upravlja glavni direktor za znanost, dr. Steve Henig. Podršku ovom timu daje Nutricionistički savjetodavni odbor sastavljen od stručnjaka na području prehrane i zdravlja, te Znanstveni savjetodavni odbor sastavljen od vodećih stručnjaka čiji rad unapređuje područje nutricionistike, među kojima su i dr. Lou Ignarro, dobitnik Nobelove nagrade za medicinu 1998. Obama odborima predsjeda dr. David Heber, M.D., profesor medicine i javnog zdravlja na Medicinskom fakultetu Sveučilišta Kalifornija u Los Angelesu.

Herbalife unaprjeđuje istraživanje i razvoj dodataka prehrani na više frontova. Godine 2003. Herbalife je Centru za ljudsku prehranu Sveučilišta Kalifornija u Los Angelesu dodijelio donaciju za osnivanje Laboratorija za staničnu i molekularnu prehranu Mark Hughes koji će unapređivati istraživanje znanosti o ljudskoj prehrani. Uz to je kompanija nedavno otvorila novi Centar za proizvode i znanost na površini od gotovo 1000 m2 u svojem poslovnom objektu South Bay u kalifornijskom gradu Torrance. U kolovozu 2008 kompanija je dodijelila donaciju za istraživanje Nacionalnom centru za istraživanje prirodnih proizvoda pri Fakultetu farmacije Sveučiliša u Mississippiju. Ta će potpora omogućiti znanstvenicima Centra prepoznavanje i proučavanje biološki aktivnih kemikalija u biljkama koje se mogu koristiti u razvoju budućih Herbalifeovih dodataka prehrani i proizvoda za njegu kože.