KatalogPrehrana i dodaci prehraniDodaci prehraniVitamini

Vitamini

Vitamini

Vitamini su organski spojevi koji su aktivni i u minimalnim količinama. Do sada je otkriveno manje od 20 tvari koje ubrajamo u vitamine, tj. za koje smatramo da imaju vitaminsko djelovanje u ljudskom organizmu. Svaki vitamin je neophodan za pravilan rast i razvoj organizma i održanje dobrog zdravstvenog statusa.

Podjela Vitamina:

Vitamini se prema topljivosti dijele u dvije velike grupe:

-Vitamini topivi u vodi: u njih ubrajamo sve B vitamine i vitamin C, ne skladište se u tijelu u značajnim količinama i izlučuju se preko urina.
-Vitamini topivi u mastima: tu spadaju vitamini A, D, E i K apsorbiraju se s mastima iz hrane i mogu se skladištiti u različitim tkivima, ne izlučuju se preko urina.

Funkcije vitamina

Funkcije vitamina u organizmu su višestruke. Imaju važnu ulogu u procesu oslobađanja energije iz makronutrijenata (ugljikohidrata, masti, proteina), važni su za rast i reprodukciju, za efikasnost imunološkog sustava itd.
Niti jedna namirnica ne sadrži sve vitamine u dovoljnoj količini i s toga treba konzumirati raznovrsnu hranu. Neke prerađene namirnice u procesu proizvodnje izgube sve vitamine. Procesi prerade, dorade, skladištenja ili pripreme hrane mogu znatno utjecati ma količinu vitamina u hrani.

Zašto su potrebni?

Loše prehrambene navike, stresan životni stil i zagađen okoliš isisavaju iz našeg tijela potrebne nutrijente, slabe i pustoše naš imunološki sustav te nam otežavaju održavanje naše idealne težine. Multivitaminski kompleks je dizajniran kao temeljna pomoć u održavanju dugoročnog zdravlja, kao i za punjenje prehrambenih resursa tijela.
Količina vitamina i minerala u voću i povrću drastično je pala u posljednjih 50 godina. Uz to, većina ljudi ne jede dovoljno voća i povrća. Vodeći prehrambeni stručnjaci preporučuju odraslim osobama da uzimaju multivitamine svaki dan.

Zašto B kompleks?

Vitamini B grupe (B kompleks) imaju vrlo važnu ulogu u osiguranju energetskih potreba organizma jer sudjeluju u metaboličkoj razgradnji ugljikohidrata do glukoze koja je tjelesno „gorivo“. Neophodni su u metabolizmu masti i proteina. Potrebni su za normalno funkcioniranje živčanog sustava. Potrebni su za očuvanje mišićnog tonusa, gastrointestinalnog trakta, zdravlje kože, kose, očiju, usta i jetre. Vrlo je važno da svi vitamini B kompleksa budu zastupljeni u prehrani u potrebnoj količini.
Zajedničkim djelovanjem mogu pozitivno utjecati na smanjenje stresa, depresije i bolesti srca i krvnih žila.

Osnovne karakteristike Herbalife multivitamina

Multivitaminski kompleks je dodatak prehrani koji opskrbljuje tijelo sa 22 bitna vitamina i minerala. Sadrži antioksidante C i E, ključne vitamine i minerale. Multivitaminski kompleks pomaže odraslim osobama unositi optimalne razine vitamina i minerala u dnevnoj prehrani.

  • Sadrži preko 20 esencijalnih nutrijenata i antioksidanta za dnevnu prehrambenu pomoć.
  • Osigurava 100% preporučenih dnevnih količina vitamina A, B1,B2, B3, B5, B6, C, D i E, folne kiseline, biotina, joda, kroma, cinka, molibdena.
  • Uključuje antioksidantne: vitamine E i C, betakarotene i selen koji služe za borbu protiv slobodnih radikala nakupljenih kroz dnevni stres i onečišćenje.
  • Pomaže imunološkom sustavu.
  • Osigurava prehrambenu pomoć za zdrave kosti , kožu i kosu.
  • Ne sadrži umjetne boje i okuse te konzervanse.
  • Sadrži 90 kompresa što je dostatno za 45 dana konzumacije.

Uputa za korištenje:

1 kompresa dva puta dnevno prije glavnih obroka.

Napomene:

Čuvati od dohvata male djece. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.

Odaberite opciju proizvoda:

135.00 kn (PDV uključen)

17.53 EUR

Šifra proizvoda: 3122

Dodaj u košaricu