KatalogPrehrana i dodaci prehraniDodaci prehraniMinerali

Minerali

Minerali

Minerali su anorganski spojevi i nalaze se u svim tjelesnim tkivima i tekućinama. Ovisno o količini u kojoj su prisutni u tijelu dijelimo ih na minerale, elemente u tragovima i elektrolite. Iako su vitamini veoma važni, njihovo djelovanje ne postoji bez minerala. Vitamini se ne mogu apsorbirati bez pomoći minerala. Iako tijelo može proizvesti nekoliko vrsta vitamina, ne može stvoriti niti jedan mineral. Sva tkiva i tjelesne tekućine sadrže različite količine minerala. Minerali se nalaze u kostima, zubima, mekim tkivima, mišićima, krvi i živčanim stanicama. Oni su od životne važnosti za cjelokupno mentalno i fizičko zdravlje.

Funkcija minerala

Minerali djeluju kao katalizatori mnogih bioloških reakcija u tijelu, uključujući reakcije mišića, prijenos poruka živčanim sustavom, stvaranje hormona, probavu, te iskorištavanje hranjivih tvari u tijelu.

Minerali u tragovima

Minerali koji se javljaju u malim količinama nazivaju se minerali u tragovima. Oni igraju važnu ulogu u održavanju zdravlja, budući da čak i najmanji njihov djelić može snažno utjecati na zdravlje. Od osnovne su važnosti pri asimilaciji i iskorištavanju vitamina i ostalih hranjivih tvari. Pomažu probavu i djeluju kao katalizatori brojnim hormonima, enzimima, te osnovnim tjelesnim funkcijama i reakcijama. Također pomažu pri nadomještanju elektrolita izgubljenih jakim znojenjem ili dugotrajnim proljevima, te su zaštita od toksičnih reakcija i trovanja teškim metalima.

Osnovne karakteristike Herbalife minerala

Ovaj proizvod je namijenjen poticanju prirodne eliminacije otpadnih tvari iz organizma i pomoći pri uspostavljanju prirodne ravnoteže vode u organizmu. Treba ga uzimati sa mnogo tekućine (najmanje dvije litre).Također je koristan kod dijeta kada rezerve vitamina C, kalija i željeza mogu biti ugrožene.Ovaj proizvod sadrži minerale (kalcij, magnezij, željezo, kalij) i vitamin C, a treba ga koristiti u slučajevima kada tih hranjivih sastojaka ili nema dovoljno u svakodnevnoj prehrani ili za njima postoji poveća fiziološka potreba.

Ovaj dijetetski proizvod je namijenjen za redukciju tjelesne težine.

Biljni kompleks sa vitaminom C i željezom sadrži specijalno formulirane hranjive tvari, koje uz odgovarajući dnevni unos vode imaju tri funkcije:

  • Pomaže tijelu popraviti prirodnu ravnotežu vode.
  • Pomaže u procesu eliminacije otpadnih tvari iz organizma.
  • Pomaže u izglađivanju (narančine kore) kože.

Sadrži:

  • Pirevina – podupire antioksidativna djelovanja i pomaže umiriti manje iritacije.
  • Kalij – vitalni makro-mineral važan za živčane funkcije, pomaže pri ravnoteži vode i elektrolita.
  • Vitamin C –vitamin topiv u vodi s antioksidativnim svojstvima, potreban je za zdravu kožu, pomaže bijelim krvnim stanicama u borbi sa infekcijama, pomaže u zaštiti vitamina A, E i nekih vitamina B-kompleksa od oksidacije, poboljšava apsorpciju željeza iz ne-mesnih izvora.
  • Jabučni ocat – dobar pružatelj kalija i željeza.
  • Lecitin - pomaže emulgirati i smanjiti velike čestice masnoće. Kao nutrijent može pomoći u obnovi oštećenih stanica i tkiva, također pomaže zadržati kožu mekom i podatnom.
  • Željezo – bitan mineral u tragovima, prenosi kisik u organizmu, idealno ga je uzimati sa vitaminom C radi bolje apsorpcije.

Uputa za korištenje:

Sadrži 90 kompresa prirodnih minerala. Najbolje rasporediti 3 tablete dnevno i to prije glavnih obroka.

Odaberite opciju proizvoda:

177.00 kn (PDV uključen)

22.99 EUR

Šifra proizvoda: 0125

Dodaj u košaricu